miercuri, 2 noiembrie 2011

Calatorie in jurul Pamantului

Buna!
Sunt Valentina si va invit, alaturi de elevii mei, la o calatorie in jurul Pamantului! O calatorie pe care mi-am dorit-o atat de mult... O calatorie care ne-a facut sa simtim ca avem aripi si ca putem zbura.

Suntem la bordul navetei spatiale Discovery si ne indreptam spre ISS. Scopul calatoriei noastre este acela de a ne afla la bordul ISS, si de-acolo sa invatam cat mai multe despre planeta noastra.
Am luat cateva fotografii care releva locuri mirifice. Albastru, verde, galben, portocaliu...Atat de multe culori.








Am trecut deasupra oceanelor, si am vazut insule. In imaginea de mai jos puteti vedea grupul de atoli Acteon care face parte din Arhipeleagul Tuamotu.



Deasupra Japoniei, abia am diferentiat Marele Zid Chinezesc, vechi de mii de ani. Africa, cu Nilul dadator de viata. Am vazut chiar dunele de nisip din desertul Sahara.





E atat de frumos Pamantul!
Scurta perioada de timp in care inconjuram planeta o data(90 de minute), ne-a facut sa-l percepem mai mic, altfel decat pana acum.
Ne-a facut sa-l vedem cu toate locurile minunate: cu oceane, cu mari, cu lacuri, munti... Cu norii albi si cu umbra lasata de acestia pe pamant sau pe apa...